1. Gå inn i administrasjonen - admin5.imageshop.no

2. Last opp bildene du skal tagge - se artikkel for opplasting HER

3. Eventuelt marker bilder som allerede er lastet opp, men som må tagges. Marker bildene og trykk “tag”

4. Trykk på linjen med det språket du skal tagge bildene med.

5. Norsk:

• Fyll inn navn, beskrivelse, kopirettigheter, kreditering og søkeord.

6. Fotograf / Geografi:

• Velg en fotograf fra rullegardinen eller trykk “legg til fotograf” fyll inn informasjon og klikk “legg til”.

• Legg til informasjon om hvor bilder er tatt under geografi. Dersom bildene har GPS liggende i metadata kan du hoppe over dette. Hvis ikke trykker du i boksen for GPS og søker etter en adresse eller klikker på kartet.

7. Distribusjon:

• Her velger du hvor bildet skal publiseres, bildet blir bare synlig i de grensesnittene du krysser av for. “Synlig for brukeren” må også være krysset av.

8. Kategorier:

• Kryss av for de kategoriene som passer bildene du har lastet opp.

9. Når du har lagt til all informasjon i skjemaet til venstre markerer du de bildene som skal ha den informasjonen eventuelt klikk “velg alle” dersom alle skal ha samme informasjon.

10. Klikk på den blå “Legg til” knappen nederst.

11. Gjør de endringene du ønsker i skjemaet til venstre, marker bildene som gjenstår og trykk “Legg til” igjen.