Multi-faktor autentisering (MFA/2FA)

Endret Fri, 31 Mai ved 2:28 PM

Aktivering

MFA kan slåes på for alle brukere, for de forskjellige brukertypene eller for individuelle brukere. Dette er konfigurert av administratoren din.

Registrering

Hvis noen av disse innstillingener er aktivert for brukeren din, vil du få beskjed om å scanne en QR-kode etter at du har skrivd inn brukernavn og passord neste gang du forsøker å logge deg på Imageshop.

Det er viktig at du scanner denne koden med en autentiseringsapp. Vi anbefaler Google Authenticator eller Microsoft Authenticator, men alle autentiseringsapper som bygger på denne standarden vil fungere. Spør administratoren din om du er usikker på hvilken du bør bruke.

Hvordan scanner jeg QR-koden?

Denne prosessen skal være noenlunde lik i alle autentiseringsapper. Vi her hvordan det gjøres i Google Authenticator.

Først åpner du appen på telefonen din. Hvis dette er første gangen du bruker den vil du få en slik start-skjerm

Trykk på knappen for å komme i gang, og du vil få beskjed om å sette opp din første konto:

Hvis du har brukt den tidligere, klikker du på «+»-knappen nede til høyre:

Når du klikker på den får du opp en meny der du kan velge å skanne en QR-kode:

I begge tilfeller trykker du på “Scan a QR code” for å gå videre.

Hvis det er første gang du gjør dette, eller hvis det er lenge siden sist, kan du får spørsmål om å tillate bruk av kameraet. Dette er nødvendig for å kunne scanne, så tillat dette.

Deretter starter appen kameraet og viser en firkant midt på. Denne har vanligvis gule eller røde kanter. Sikt inn firkanten på QR-koden, slik at heller QR-koden er inne i firkanten. Appen vil forsøke å fokusere kameraet på koden. Så snart den har et klart bilde vil koden bli registrert. Dette skal skje ganske kjapt når den har fått fokus.

Når du har scannet koden vil du få opp et nytt innslag i appen. Det vil se omtrent slik ut:

Skriv inn koden som vises her i «Autentiseringskode»-feltet under QR-koden.

Vær obs på timeren. Autentikatoren genererer en ny kode hvert 30 sekund. Hvis koden ikke er skrivd inn før timeren går ut, vil du få en feilmelding og bli spurt om å prøve på nytt. Det kan da være verdt å vente til timeren genererer en ny kode før man begynner å skrive inn, slik at du har så god tid som mulig.

Vær også obs på at dette innslaget bare er gyldig for Imageshop-kontoen din (e-post adresse). Hvis du har andre kontoer i autentikatoren, vil det bli generert en egen kode for hvert innslag. Pass på å bruke riktig kode.

Pålogging

Når du har lykkes med å registrere QR-koden og har skrivd inn en gyldig kode, er du innlogget. Ved neste innlogging vil du bli spurt om autentiseringskoden igjen, men QR-koden vil ikke bli vist flere ganger.

Hva om jeg mister autentiseringskoden?

Hvis du skulle komme til å miste koden av en eller annen grunn, må du spørre administratoren din om å tilbakestille 2FA for din konto. Når det er gjort vil du få opp en ny QR-kode neste gang du logger på, og registreringsprosessen starter på nytt.