Multi-faktor autentisering (MFA/2FA)

Endret Fri, 31 Mai ved 12:26 PM

Aktivering

MFA kan slåes på for alle brukere, for de forskjellige brukertypene eller for individuelle brukere. Dette er konfigurert av administratorer.

Registrering

Hvis MFA er aktivert for noen av disse, vil brukere som er omfattet få beskjed om å scanne en QR-kode etter at de har skrivd inn brukernavn og passord neste gang de forsøker å logge seg på Imageshop.

Det er viktig at man scanner denne koden med ens autentiseringsapp. Vi anbefaler å bruke Google Authenticator eller Microsoft Authenticator, men alle autentiseringsapper som bygger på denne standarden (OTPT) vil fungere. For example LastPass Authenticator og FreeOTP.

Når koden er scannet, vil de få et nytt innslag i authenticatoren. Det vil se omtrent slik ut, alt etter hvilken de bruker:

Nå må de skrive inn koden i "Autentiseringskode"-feltet under QR-koden.

Vær obs på timeren. Autentikatoren genererer en ny kode hvert 30 sekund. Hvis koden ikke er skrivd inn før timeren går ut, vil brukeren få en feilmelding og bli spurt om å prøve på nytt. Det kan da være verdt å vente til timeren genererer en ny kode før man begynner å skrive inn.

Vær også obs på at dette innslaget bare er gyldig for Imageshop-kontoen deres. Hvis de har andre kontoer i autentikatoren, vil det bli generert en egen kode for hvert innslag. Pass på å bruke riktig kode.

Pålogging

Når man har lykkes med å registrere QR-koden og har skrivd inn en gyldig kode, er man innlogget. Ved neste innlogging vil man bli spurt om autentiseringskoden igjen, men QR-koden vil ikke bli vist flere ganger.

Hvis man skulle av noen grunn miste tilgang til autentiseringskoden, er man nødt til å tilbakestille koden for brukeren. For å gjøre dette går du inn på brukerinnstilling-siden og skroller ned til 2FA-seksjonen..

Klikk på "Fjern 2FA"-knappen og bekreft at du ønsker å gjøre dette. Neste gang brukeren forsøker å logge seg på vil det bli generert en ny QR-kode, og registreringsprosessen starter på nytt.