Samtykkemodulen er en ekstra modul som kan legges til i din Imageshop. Ønsker du en demo eller vil vite mer om denne funksjonen kan du kontakte oss på support@imageshop.no

Legg til en ny samtykkeperson:

Du kan legge til nye samtykkepersoner på ulike måter, her er alle metoder forklart:

Fra samtykkeregisteret:

- Gå til admin

- Klikk "Personvern" -> "samtykkepersoner"

- Klikk "Legg til ny samtykkeperson"

- Skriv inn navn, telefonnummer og e-post.

- Klikk "Lagre"

- For å sende ut samtykkeskjema, klikk "Be om samtykke", det vil da bli sendt en e-post med lenke til skjema til den e-postadressen du har lagt inn.

Ved opplasting i admin:

Du kan legge til en ny samtykkeperson i opplastingsverktøyet, det kan være nyttig om du laster opp nye filer av en person som ikke er lagt inn fra før.

- Gå til admin

- Klikk "Last opp"

- Under "Samtykker" kan du klikke "+Legg til ny"
- Fyll ut navn, telefonnummer og e-post

- Klikk "Legg til"

OBS! Det blir ikke sendt ut skjema automatisk fra denne siden, du må da gå inn på "personvern"
->"samtykkepersoner" og finne personen du har lagt inn, klikke inn på personen og klikke "Be om samtykke" i etterkant.

Gjennom front-end upload

Dersom du har modulen "Front-end upload" kan standard brukere sende ut skjema for samtykke i opplastingen.

- Klikk "Last opp" i brukergrensesnittet.

- Fyll ut e-posten du ønsker å sende skjema til i feltet øverst i venstre hjørne.

- Klikk "Send samtykkeforespørsel"

- Skjema vil da bli sendt til den e-posten du har lagt inn.

Koble filer mot samtykkeperson:

Du kan koble filer opp mot en samtykkeperson på flere ulike måter, her er alle metoder forklart:

Bruk AI modul for å knytte bilder mot personen:
(AI modul med ansiktsgjenkjenning er en ekstra modul som kan legges til systemet)

- Gå til admin

- Klikk "Personvern" -> "samtykkepersoner"

- Søk og finn samtykkepersonen

- Klikk "Rediger" på personen

- Klikk "Finn bilder", systemet vil da bruke selfien fra skjemaet som er sendt inn og søker gjennom hele basen for å finne filer av personen.

- Marker filene du vil legge til og knytt opp mot samtykkepersonen.

- Filene er nå koblet opp til samtykke.

Ved opplasting i admin:

Du kan koble filer opp mot en samtykkeperson når du laster opp bildene.

- Gå til admin

- Klikk "Last opp"

- Under "Samtykker" kan du søke opp personen ved navn.
- Klikk på samtykkepersonen og last opp filer på vanlig måte.

Koble flere filer som allerede ligger i bildebanken mot en samtykkeperson:
Du kan koble filer opp mot en samtykkeperson etter at filene er lastet opp i bildebanken.

- Søk og finn filene av en person

- Marker alle filene du ønsker å knytte opp mot samtykkepersonen
- Klikk "Tag"

- Under "Samtykker" kan du søke opp personen ved navn.
- Klikk på samtykkepersonen.

- Klikk "Legg til"

Koble en enkelt fil opp mot en samtykkeperson:

- Søk og finn filen du vil koble mot en samtykkeperson

- Klikk inn på filen

- Under "Samtykker" kan du søke opp personen ved navn.
- Klikk på samtykkepersonen.

- Klikk "Lagre"

Oversikt over filer lagret av en person:

Alle avbildede personer i bildebanken kan "be om innsyn" i hvilke filer dere har lagret av vedkommende. Det er løst med "Album" i Imageshop. Vi har en egen løsning for interne brukere og eksterne personer uten brukertilgang.

Eksterne personer som har samtykket:

For eksterne samtykkepersoner som er lagt inn i systemet kan du sende ut en e-post med en lenke til album hvor de får en oversikt over filer lagret.
- Gå til admin

- Klikk "Personvern" -> "samtykkepersoner"

- Søk og finn samtykkepersonen

- Klikk "Rediger" på personen
- Klikk "Send album"

For interne / ansatte som har samtykket:
For interne og ansatte som er samtykket og som har en egen bruker / innlogging til Imageshop trenger man ikke å sende ut album manuelt. De kan selv finne oversikt over dette i brukergrensesnittet.

- Gå til brukergrensesnittet

- Klikk på navnet ditt i høyre hjørne

- Velg "Mitt samtykke"