Hvordan legge til, redigere og slette kategorier

Endret Fri, 15 Dec 2023 ved 04:36 PM

I administrasjonen kan man legge til, redigere og slette kategorier. Kategorier i Imageshop er bygget opp av kategoritrær (nedtrekksmeny) som igjen inneholder hovedkategorier og underkategorier. Det er ingen begrensning på antall kategorier.

I brukergrensesnittet vises bare kategorier som har innhold, det er derfor viktig at du tagger bilder med en ny kategori for at den skal vises. Det kan også ta opptil 1 time før en ny kategori vises første gang den blir brukt. Du kan "tvinge" frem kategorien ved å publisere: navnet ditt i høyre hjørne -> Innstillinger -> publisering.

Du finner siden for å administrere kategorier slik:

- Gå til admin - admin5.imageshop.no

- Klikk på “Rediger” -> “Kategorier

Legg til nytt kategoritre / slett et kategoritre:

- Klikk på “Legg til nytt kategoritre” nederst på venstre side og skriv inn navnet på kategoritreet, dersom du har flere språk må du fylle inn for hvert språk før du kl

- For å slette et kategoritre må du slette alle hoved + underkategorier knyttet til treet først. Da vil du få opp en "Slett" knapp ved siden av navnet på kategoritreet.

Legg til en ny hovedkategori:

- Klikk "Legg til hovedkategori" under det kategoritreet du ønsker å legge til en kategori under. Skriv inn navnet på kategorien, dersom du har flere språk må du fylle inn for hvert språk.

- For å slette en hovedkategori må du klikke på kategorien du vil slette (Obs, alle underkategorier må slettes før hovedkategorien kan slettes), Klikk "Slett" helt til høyre på siden.

Legg til underkategori:

- For å legge til underkategori: trykk på hovedkategorien hvor du ønsker å legge til en underkategori.

- Trykk på “+ Underkategori” og skriv inn navnet på underkategorien og lagre.

Endre rekkefølge på kategorier:

- Du kan endre rekkefølge på hovedkategorier + underkategorier ved å bruke "drag and drop".