Opplasting av bilder i admin

Endret Wed, 22 Feb 2023 ved 01:38 PM

Den beste måten å laste opp bilder er å laste opp en samling filer som har mange likheter og dermed skal tagges med mye av den samme informasjonen ved opplasting.

1. Gå inn i administrasjonen - admin5.imageshop.no. Dersom du er logget inn i brukergrensesnittet vil du finne en direkte lenke til admin i høyre hjørne.

2. Trykk på “Last Opp” knappen i venstre hjørne i administrasjonen

3. Dra filene du vil laste opp inn i boksen hvor det står “Dra filer hit” eller klikk på “legg til filer” knappen og last opp bildene. Bildene vil dukke opp under med en forhåndsvisning.

For at filene du laster opp skal bli søkbar er det viktig å legge inn god informasjon:

4. Dersom du ønsker identisk informasjon på alle / flere filer, kan du markere flere bilder samtidig ved å klikke på filene, eller "velg alle" knappen.

5.  Fyll inn navn, beskrivelse, kopirettigheter, kreditering og søkeord. (Om du har flere språk kan du klikke "oversett", da vil informasjon fylles ut på øvrige språk).

6. Fotograf / Geografi:

Velg en fotograf fra rullegardinen eller trykk “legg til fotograf” fyll inn informasjon og klikk “legg til”.

Legg til informasjon om hvor bilder er tatt under geografi. Dersom bildene har GPS liggende i metadata kan du hoppe over dette. Hvis ikke trykker du i boksen for GPS og søker etter en adresse og klikker på kartet for å sette markøren.

7. Distribusjon:

Her velger du hvor bildet skal publiseres, bildet blir bare synlig i de grensesnittene du krysser av for. “Synlig for brukeren” må også være krysset av.

Her kan du også sette inn datobegrensning på når bildet skal publiseres, eller når det ikke skal være publisert lenger, og når rettighetene utløper.

8. Kategorier:
    Kryss av for de kategoriene som passer filene du har lastet opp.

9. Trykk på den blå “Legg til” knappen nederst. Bildene som er markert vil nå gå bort fra opplastingssiden og du vil sitte igjen med de andre bildene som ikke var markert. Nå kan du gjøre små endringer i skjemaet til venstre, markere neste bulk med bilder og laste de opp. Slik jobber du deg gjennom alle filene du skal laste opp.

10. Bildene er da publisert i din Imageshop.

1. Gå inn i administrasjonen

4. Velg seleksjon av bilder