Hvordan lage et album

Endret Wed, 08 Mar 2023 ved 10:44 AM

I Imageshop har man mulighet for å lage album hvor du kan lage samlinger av bilder som dukker opp i et eget grensesnitt med egen URL. Dette er en tilleggsfunksjon, dersom du ønsker mer informasjon om pris

kan du ta kontakt på support@imageshop.no.

Hvordan opprette et album:

1. Gå til admin (admin5.imageshop.no)

2. Klikk "rediger" og "album"

3. Klikk "Opprett album", albumet får et autogenerert navn med dagens dato og ditt brukernavn. Dette kan du endre og deretter klikke "Opprett og legg til filer"

4. Bruk kategorier og fritekstsøk for å finne bildene du vil ha inn i albumet ditt.

5. Marker alle bilder du vil legge til slik at de får en blå kant rundt seg.

6. Trykk "legg til album" alle bilder som blir lagt til vil få en blå prikk i venstre hjørne.

Innstillinger og beskrivelse for albumet:

7. Klikk på navnet til albumet øverst i venstre hjørne.

8. Under "Norsk" kan du legge til navn og beskrivelse for albumet ditt som vil vises på album-siden.

9. Under "Tilgangsstyring" kan du velge om albumet skal være åpent for alle eller om brukere må logge inn for å laste ned bildene.

10. Under "distribusjon" kan du velge hvilket grensesnitt albumet skal ligge på under "album" fanen i brukergrensesnittet.

11. Du kan endre "coverbilde" for albumet ved å holde over bildet og trykke "cover" slik at den blir mørk blå.

12. Trykk "lagre"

Hvordan se og sende albumet:

1. Når du er inne på albumet kan du trykke "Se album" for å komme direkte inn. Der kan brukerne søke og laste ned bildene de ønsker.

2. For å sende albumet kan du trykke "Send album" og legge inn de e-post adressene du vil sende til. Skrive en tekst og trykke "send" de vil da få en direkte lenke til albumet sendt på e-post.

For å gå ut av albumfunksjonen trykker du "Avslutt album" og vil da bli sendt tilbake til hjem skjermen for Imageshop.