Legge til tilgjengelighetserklæring i Imageshop

Endret Fri, 15 Dec 2023 ved 04:58 PM

Fra 1. februar 2023 plikter offentlige virksomheter å lage en tilgjengelighetserklæring
for alle nettsider som virksomheten er ansvarlige for. Dersom offentlige virksomheter bruker Imageshop til offentlig bruk, skal det utarbeides en tilgjengelighetserklæring for virksomhetens mediebank.

Imageshop har utarbeidet en WCAG sjekkliste for Imageshop. Med denne listen kan virksomhetene utarbeide tilgjengelighetserklæring for sin Imageshop.

Sjekklisten kan du få tilgang til ved å kontakte support@imageshop.no

Hvordan legge til tilgjengelighetserklæring i Imageshop

1. Logg inn på admin
  2. Velg "Innstillinger
  3. Velg "Tekster
  4. Scroll helt ned. Her finner du et eget punkt som heter "Legg til lenke i bunntekst"
  5. Legg inn tekst som skal vises på nettsiden (denne blir synlig for sluttbruker i bunnteksten)
  6. Legg inn URL til din virksomhet sin tilgjengelighetserklæring
  7. Velg "lagre endringer" (nederst på siden)
  8. Gå tilbake til "Innstillinger", velg "publisering"
  9. Trykk publiser på aktuelle grensesnitt

3. Velg tekster

4. Legg til tilgjengelighetserklæringen