Metadata ved opplasting

Endret Fri, 15 Dec 2023 ved 09:40 AM

Dersom dine bilder er tagget med metadata som ligger i bildet er det mulig å få denne informasjonen direkte inn i Imageshop uten å måtte tagge bildene på nytt. Dette er noe du kan fikse selv i administrasjonen.

1. Gå inn i admin - admin5.imageshop.no

2. Klikk på navnet ditt i høyre hjørne -> “Innstillinger

3. Klikk “Metadata

4. Her kan du velge hvilken informasjon fra metadataen som skal vises i det de ulike feltene i Imageshop.

Tips: Dersom du er usikker på hvilket felt som er korrekt kan du laste opp et testbilde først.

- Last opp et bilde du vet allerede har metadata i seg uten å legge på noe informasjon i Imageshop.

- Klikk deg inn på bildet ved å trykke på info tegnet nede til høyre.

- Bla ned under bildet og klikk på “Metadata”

- Der ser du informasjonen som ligger i bildet. Gå deretter inn på Innstillinger igjen og fyll inn de feltene du ønsker.

Vær oppmerksom på at tillegging av metadata til Imageshop fra bildene er en egen operasjon i Imageshop og det kan gå noe tid fra du har lagt til et bilde og til metadata er overført til feltene du har mappet opp.